(VIDEO) Zatvorenik Bajro: Od kada sam iza rešetaka i zdravlje mi se popravilo

Prioritetna uloga KPZ Sarajevo su rehabilitacija i resocijalizacija zatvorenika. Njih se priprema za povratak u životnu sredinu i sprečavanje ponovnog djelovanja “s one strane zakona”

Jeste li se zapitali kako zatvorenici provode vrijeme u zatvorima? Čime se bave dok čekaju izlazak na slobodu? Prije nego vidimo u prilogu jedna informacija, ako niste znali.

Kazneno-popravni zavod Sarajevo jedna je od institucija koja je uz potporu Federalne vlade uspjela započeti primjenu europskih standarda u zatvorskim objektima.

Prioritetna uloga KPZ Sarajevo su rehabilitacija i resocijalizacija zatvorenika. Njih se priprema za povratak u životnu sredinu i sprečavanje ponovnog djelovanja “s one strane zakona”.

Jedan od zatvorenika je i Bajro Bureković kojem je do isteka kazne ostalo još dvije i po godine.

– Od kako sam ovdje došao i zdravstveno sam se nabolje promijenio, zbog čistog zraka i prirode. Iznenadio sam i sam sebe nekim radovima, nisam znao damogu to biti ja. Možda ću se baviti poljoprivredom kada izađem iz zatvora, kaže Bajro.

U priloženom videu pogledajte prilog Federalne televizije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79