(VIDEO) Zbog incidenta u Srbiji ili pandemije: Otkazan koncert Jale i Bube u Banjoj Luci

Koncert reperskog dvojca Jale Brata i Bube Corellija koji je bio najavljen za 13. august u Banjoj Luci je otkazan.

Organizatori koncerta su u saopćenju naveli da su nakon otkazivanja koncerata u Crnoj Gori i Hrvatskoj zbog uvođenja novih epidemioloških mjera i ponovog rasta broja zaraženih virusom COVID-19, donijeli odluku, da privremeno, do potpune stabilizacije epidemiološke situacije u regionu, otkažu ranije najavljen koncert u Banjoj Luci.

– Ovim putem se izvinjavamo svim fanovima zbog ove odluke, ali smo prinuđeni da zbog svih nepredviđenih okolnosti i izazova koje je donijela pandemija i nemogućnosti da se družimo sa publikom na način na koji smo navikli, otkažemo koncert u Banjoj Luci koji je bio planiran na tvrđavi Kastel – poručili su organizatori ljetne turneje koncerata reperskog dvojca.

Prije saopćenja organizatora, na press konferenciji u Banjoj Luci, ovu informaciju iznijela je stranka Ujedinjena Srpska.

Njihov odbornik u Skupštini grada Banja Luka Neven Stanić je kazao da su građani uputili niz primjedi zbog tog koncerta, kao i da je ova stranka slala molbe nadležnim institucijama da se otkaže.

– Takva vrsta muzike i performansa promoviše nasilničko ponašanje, prostituciju, upotrebu droge i oružja i sve ono što naše društvo ne treba da prihvati, a zbog složene političke situacije moglo bi doći i do incidenata jer u tim njihovim tekstovima postoji i raspirivanje nacionalne mržnje – naveo je Stanić.

Reperi Jala (Jasmin Fazlić) i Buba (Amar Hodžić) našli su se nedavno u centru skandala zbog snimka s njihovog nastupa u Nišu, kada su članovi njihovog tima nasrnuli na mladića iz publike, a što je izazvalo i brojne reakcije na društvenim mrežama.

U Srbiji je gotovo 20 hiljada ljudi potpisalo peticiju da se Bubi Corelliju i Jali Bratu zabrani ulaz u zemlju piše Faktor.

Peticija je pokrenuta zbog događaja u Nišu.

– Bojkot i bunt! Potpisujemo ovu peticiju za zabranu ulaska u Srbiju dotičnim “reperima” jer svako ko ne poštuje ovu državu, njenu djecu i njen narod, nema šta tražiti tu. Jer “nije Srbija šaka riže da je pozoba svaka vrana koju vjetar nanese” – stoji u opisu peticije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79