(VIDEO) Zbog nepropisno parkiranih vozila ne može se ni do Hitne pomoći

U krugu Doma zdravlja u Tesliću toliko je parkiranih vozila kao da u gradu ne postoji nijedno drugo mjesto. Doduše, građani se odavno žale na manjak parking prostora, ali žale se i u Domu zdravlja da im je često zakrčen prolaz do ulaza.

“Avgust i maj, ovdje dođe do kolapsa. Sanitetska vozila ne mogu da priđu kako hitnoj službi tako i drugim službama. To otežava rad i može napraviti određene posledice”, istakao je Đurađ Trivunović, v.d. direktora Doma zdravlja “Sveti Sava”, Teslić.

Da o parkiranju treba povesti više računa, saglasni su i građani.

“Vidite, pogrešno se parkiram i onda čekam kaznu. Parking mjesta treba, ali ne naplaćivati kao u Doboju što rade”.

“Počesto puta se desi da bude gužva, ali bude nekad da ima dovoljno. Ali nekad brate stvarno se nema gdje, obiđeš ovdje, pa tamo, tamo i šta ja znam”.

“Onda se snalazimo malo sa strane, gdje nije dozvoljeno. Ali šta ćemo, moramo tražiti parking. Zaista bi trebalo parking proširiti, pacijenata je puno”, rekli su građani.

Ni izgradnja novog parkinga, iza zgrade uprave, probleme nije riješila, kažu u Domu zdravlja. Raspolažu sa 150 besplatnih parking mjesta. Zbog toga, tvrde, na njihovom parkingu vozila češće ostavljaju građani koji obavljaju druge poslove u blizini Doma zdravlja, nego sami pacijenti.

“Da bi se riješila gužva prema novom parkingu, treba ovdje napraviti drugi ulaz. Između ostalog, ja sam dao taj prijedlog u dopisu načelniku i policiji. Ali mi ako ne budemo mogli to da uradimo, trebaju određene saglasnosti, mi ćemo biti prinuđeni da stavimo rampu na ulaz ovdje gdje ćemo puštati samo vozila sa težim bolesnicima”, Đurađ Trivunović, v.d. direktora Doma zdravlja “Sveti Sava”, Teslić.

Očekujemo još veće gužve s obzirom da se na oko sto metara od Doma zdravlja završava i stambeno-poslovna zgrada, poručuju iz te zdravstvene ustanove. Dopis u kome traže da se problem što prije riješi u Opštinsku upravu i policiju, kažu, uputili su prije dva mjeseca prenosi ATV.

 

 

Crna-Hronika.info

Zbog nepropisno parkiranih vozila ne može se ni do Hitne pomoći

Gepostet von Crna-Hronika.info am Dienstag, 2. April 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79