(VIDEO) Zdravko Krivokapić je prije 21 godinu sjedio ispod Karadžićeve slike u društvu četnika

Kako piše Antena M, snimak je nastao prilikom dočeka Nikole Kavaje, bivšeg oficira JNA, osuđenog dezertera, potom emigranta, člana četničke organizacije SOPO, a 1978. otmičara američkog putničkog aviona. On je osuđen u SAD-u zbog terorizma i drugih krivičnih djela na 65 godina zatvora, a pušten je na slobodu 1997. godine.

Na videosnimku, koji već oko deceniju kruži na raznim internet društvenim mrežama, raspoznaje se da je u Kavajinoj pratnji Vladimir Božović, sada ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Foto: Antena M Foto: Antena M

 

Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna “Bože pravde”, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom, a zapjevao je i guslar.

“Raspoznaju se likovi i drugih prisutnih: protojerej-stavrofor SPC Milun Femić, protojerej SPC Branko Tapušković, Novica Đurić, sada dopisnik srpskoga lista ‘Politika’, Jovan Dujović (pokojni), nekadašnji novinar ‘Pobjede’, Ilija Darmanović, advokat i nekadašnji poslanik Srpske radikalne stranke, Rajo Vojinović, guslar i novinar Amfilohijeve ‘Svetigore’, Aleksandar Stamatović, istoričar i nekad član Srpskog četničkog pokreta, Milutin Mićović, brat Jovana Mićovića – episkopa Joanikija, Goran Bjelanović, novinar…”, navodi crnogorski portal.

No, jedan lik na ovoj četničkoj svetkovini, čije je prisustvo također zabilježeno okom kamere, tada je za širu javnost anonimni vanredni profesor Univerziteta Crne Gore, a danas općepoznati nosilac liste ZBCG i kandidat za predsjednika vlade Crne Gore – Zdravko Krivokapić.

Vojvoda Pavićević i Kavaja se srdačno rukuju iznad glave Krivokapića. Riječ uzima pop Tapušković, dok pored njega, a ispod slike Radovana Karadžića – u to vrijeme bjegunca optuženog za ratne zločine, sa blaženim izrazom sjedi upravo sadašnji kandidat za crnogorskoga premijera – Zdravko Krivokapić.

Foto: Antena M Foto: Antena M

 

Pop Tapušković se obraća vojvodama Kavaji i Pavićeviću.

“Draga braćo i sestre, htio bih, ova moja malenkost, da pozdravi srpskog vojvodu Nikolu Kavaju. I domaćina večeras Miletu Pavićevića, jer mi je učinio veliku čast da budem u društvu sa Nikolom Kavajom. Čovjekom od koga bi ova moja mlada generacija imala štošta da nauči. Kad već nijesam imao prilike da naučim od đeda, koga su zlotvori komunisti ubili 1944. godine, bio je komandir cerovičke čete u bataljonu Vuka Bećkovića, Matijinog oca. Dakle, od čovjeka od koga je ova moja generacija mogla štošta naučiti kako treba srpstvo braniti.”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79