(VIDEO) Zimovanje u ovčarniku donosi velike uštede

Ševal Fuško iz Duba kod Travnika više ne nomadi sa svojim ovcama. Njegovo blago je u suvremenom ovčarniku koji mu omogućava da ovce zimuju kod kuće. Pored ovaca drži krave, bikove, a proizvodi i vrlo kvalitetan sir.

Njegovi janjci unaprijed su prodani po cijeni od 6,80 KM. Ševalova deviza je da se ovci da što je slijeduje a ona uzvrati dva puta više. Takav odnos prema blagu donio mu je kvalitetno stado i pravo bogatstvo koje on nikada i ne skriva. Ševalovo iskustvo o zimovanju ovaca u ovčarniku umjesto nomađenja po Posavini donosi ogromne uštede.

Ševalovo blago dnevno pojede 500 kilograma raznih žitarica i sijena. Sve on to priprema u svome mlinu za žito. On svoj posao ovčara odlično poznaje i zato uspijeva u ovčarstvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79