Videorekonstrukcija tragedije: Pogledajte rekonstrukciju nesreće na odmorištu na autocesti kod Novske

“Jutarnji” je uradio animiranu rekonstrukciju tragedije u kojoj su poginule dvije djevojčice, a dvije osobe teško povrijeđene.

Kočnice, tempomat, svi vitalni dijelovi kamiona MAN zagrebačke kompanije Marin Promet bili su ispravni, objavio je u nedjelju Jutarnji list.

Utvrđeno je to u subotu ujutro u kutinskoj Stanici za tehnički pregled uz prisustvo vještaka MUP-ova Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja, a to se pokazalo i tokom probne vožnje. Isprobani su i tempomat i kočnice i nisu uočeni nikakvi nedostaci tokom pregleda. Nisu radila samo svjetla koja su uništena u naletu na druga vozila, ali sve ostalo je na kamionu bilo ispravno, navodi Jutarnji list.

Navodi se da je očitanjem digitalnog tahografa ustanovljeno da je vozač Ivan F. (59) iz Zagreba od trenutka kad je krenuo s odmorišta kod Županje, gdje je odmarao nakon što je krenuo put Zagreba iz Beograda u kojem je utovario građevinsko ljepilo u vrećama, prevalio 140 kilometra i stalno je vozio brzinom od 90 kilometara na sat, sve do trenutka udara u auto zagrebačkih oznaka, prenosi Hina.

Upravo taj podatak ukazuje da je vozač sve vrijeme koristio tempomat jer je nemoguće da bi nogom na papučici gasa čitavim putem održavao istu brzinu.

(VIDEO) Nesreća u Hrvatskoj: Otkriveno šta je bilo sa kočnicima kamiona?

Brat vozača: ‘On uopće ne pije, a vozi 40 godina

“Nisam ni slutila da je to zadnji put da grlim i vidim svoju kćer”

(FOTO) Vratio se bus pun tuge: Plakali su svi, roditelji, djeca, učitelji…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments