(VIDEO)Sabina Ćudić: Nema smisla trošiti energiju na NATO, svu energiju treba skoncentrirati na evropski put BiH

Na pitanje voditelja emisije oko imenovanja mandatara Vijeća ministara BiH, čiji izbor članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uvjetuju deblokadom NATO puta BiH, odnosno aktivacijom MAP-a, Sabina Ćudić iz Naše stranke je izjavila da nema smisla trošiti energiju na pitanjima oko kojih ne postoji konsenzus te da bi svu energiju trebalo skoncentrirati na evropski put BiH oko kojeg postoji konsenzus.

Ćudićeva je naglasila da je Naša stranka bezrezervno opredijeljena za NATO integracije, no smatra da se blokadom izbora mandatara ta bitka neće dobiti.

-Mislim da je važno napomenuti da postoji konsenzus u BiH o Evropskoj uniji. E, sada imaju dvije strategije. Jedna je gdje ćete insistirati na onome oko čega ne postoji konsenzus ili ćete uložiti sve napore da napredujete u onom segmentu u kojem se svi građani BiH slažu, a oko malo stvari se svi građani BiH slažu. Jedna rijetka stvar je Evropska unija. Hoćemo li uložiti napore tu ili ćemo svoj politički kapital trošiti tamo gdje nema konsenzusa, to je pitanje – izjavila je dopredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić.

U nastavku pogledajte cijeli razgovor, a dio razgovora vezan za NATO pogledajte od 22. Minute.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments