Videosnimci ISIL-a montiraju se na Kosovu

Četvorica Albanaca, Beko Idrizi, Bekim Fidani, Iljber Bela i Faton Ivaja, koji se bore za Islamsku državu (ISIL), pobjegli su iz pritvora na istoku Sirije i ponovo su aktivni, što se može vidjeti na nekoliko videosnimaka objavljenih prošlog mjeseca.

Pogledajte film o vođi selefijske zajednice u BiH

Kako je objavila prištinska “Gazeta ekspres”, videosnimci su titlovani i na albanskom jeziku i na njima se vidi likvidirani vođa Islamske države Abu Bekr el-Bagdadi. Na jednom od snimaka Albanac Faton Ivaja prikazan je s teškim naoružanjem.

Na snimcima se poziva “na žrtvovanje na Božjem putu”, a ISIL šalje prijeteće poruke Sjedinjenim Američkim Državama.

List tvrdi da se ovi videosnimci montiraju na Kosovu, tvrdeći da su tu informaciju „potvrdili izvori unutar sigurnosnih službi”. List navodi i da se video poruke ISIL-a snimaju „negdje na granici između Turske i Sirije, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79