Vidovnjaci im rekli da kad likvidiraju onog ko im je postavio sihire, sihire nestaju?

Vještaci Omer Ćemalović i Elvedina Dervović koji su procjenjivali da li su Robert Bačić (63), moler iz Šibenika, i Emina Hall, zvana Mina, medicinska sestra iz Bijeljine, bili uračunljivi u trenutku kada su 17. novembra prošle godine svirepo ubili i opljačkali Fazliju Hrustića (77) iz Sarajeva u njegovoj kući u sarajevskom naselju Ilidža, utvrdili su da je prvooptuženi Bačić bio u potpunosti uračunljiv, dok je Hall bila smanjeno uračunljiva, ali ne bitno.

Narcis i egocentrik

Obavljenim testovima vještaci su utvrdili da su verbalne i intelektualne sposobnosti Bačića bile prosječne. Njegova struktura ličnosti odlikuje se povišenom histerijom.

“Dobiveni profil ukazuje na sklop karakteristika ličnosti kojeg čine poricanje psiholoških problema i nejasni tjelesni problemi nepoznatog porijekla (umjereno povišene rezultate na ovoj skali obično postižu osobe koje se nastoje prikazati u što boljem svjetlu, tako što biraju odgovore koji upućuju na lakoću u društvenim odnosima i poricanje psiholoških problema), uz tendence prisustva depresivnih, paranoidnih, anksioznih i psihopatskih karakteristika”, navodi se u izvještaju vještaka uz napomenu da su takve osobe “obično psihološki nezrele, usmjerene na sebe, narcisoidne i egocentrične”. U razgovoru sa vještacima Bačić je naveo da “smatra da je osoba koja zaslužuje da se s njom postupa na poseban način, da ima osjećaj da mu često zavide i smatra da ima veoma malo ljudi koji su zaista vrijedni njegovog vremena i pažnje”, piše Oslobođenje.

Interesantno je da u razgovoru sa timom vještaka oboje optuženih terete jedno drugo za ubistvo Hrustića. Hall je istakla da je Bačić 35 godina bio u zatvoru u Americi, jer je plaćeni ubica i snajperista. Istakla je da je on dva mjeseca planirao ubiti Hrustića, te je uzeo leponex, stavio ga u vino i ponudio starcu. Kad Hrustića to nije ubilo, ubrizgao mu je vazduh u venu.

S druge strane, Bačić je ispričao vještacima da je Hall bila prostitutka koju je skinuo sa droge i alkohola. Međutim, istakao je da se s njom često svađao i razilazio jer im je Hrustić bacao sihire zbog kojih su se često svađali. Zato se 20. novembra 2017. s njom razišao, te je Emini Hall Hrustić ponudio da živi s njim. Dodao je da je starac Eminu Hall tretirao kao robu, zatvarao i maltretirao, a kad je od njega pobjegla, Bačić ju je našao i doveo u sobu koju je iznajmio od Hrustića.

Smrtonosne sihire

Kad su, kako je rekao, pronašli “smrtonosne sihire” koje je Hrustić bacio na Hall, ona se uplašila. Išla je kod vidovnjaka i hodža da joj ih skinu, te mu je rekla da kad likvidira onog ko joj ih je postavio, sihire nestanu. Rekao je da je Hall ubila starca dok je on išao da traži drugi stan, dodajući da je ona i prije svojim mušterijama davala leponex, te da zna kako taj lijek djeluje.

Nastavak suđenja je 24. decembra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79