“Vidovnjakinja” prevarila ženu za 14.800 KM, obećavala izliječenje njene duševno bolesne kćerke

Policija iz Trebinja, u saradnji sa trebinjskim Okružnim javnim tužilaštvom radi na dokumentovanju krivičnog djela prevara, kojim je S. G. oštećena za 14.800 КM.

Naime, Policijskoj stanici Trebinje 25. oktobra obratila se S. G. iz Trebinja i prijavila da je u posljednja četiri mjeseca više puta u kontakt stupila sa nepoznatom osobom iz Srbije, koja se predstavila kao vidovnjak i prorok “Vidovita Vladimira”, a u vezi sa zdravstvene probleme njene duševno oboljele kćerke.

“Vidovnjakinja” ju je dovela u zabludu da će izliječiti njenu kćerku ukoliko uplati novac.

Ona joj je potom u više navrata uplaćivala različite novčane iznose, ukupne vrijednosti od

Nakon što joj nepoznata osoba nije pomogla u liječenju kćerke, shvatila je da je u zabludi i da je prevarena.

– O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Trebinje još jednom apeluje na građane da budu obazrivi i da preduzmu adekvatne mjere s ciljem zaštite od prevara i sprječavanja izvršenja krivičnih djela na sopstvenu štetu, te da slične ponude i oglase prijave policiji – navodi se u saopćenju Policijske uprave Trebinje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79