Vijeće ministara BiH će potrošiti više od 500.000 KM za vozni park, kopir aparata, fotografe…

Objavljen je Privremeni plan nabavki Generalnog sekretarijata Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2024. godinu po kojem se za nabavke roba i usluga planira potrošiti više od 500.000 miliona KM.

Između ostalog, za potrebe voznog parka bit će potrošeno više od 87.000 KM, i to za autogume, pranje, osiguranje, servisiranje i registraciju.

Nije naznačeno da li ovaj planirani iznos uključuje ili ne uključuje porez na dodanu vrijednost.

Prema posljednjem izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH, za 2022. godinu, Generalni sekretarijat je raspolagao sa sedam službenih auta, od čega tri za potrebe Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a pravo na 24-satno korištenje službenih vozila imali su predsjedavajući Vijeća ministara i generalni sekretar.

Osim za službena vozila, Privremenim planom javnih nabavki za ovu godinu planiran je utrošak više od 17.000 KM za usluge fotografa i snimatelja, a blizu 12.000 KM za najam kopir aparata.

Za vodu za piće dat će oko 1.700 KM, cvjetne aranžmane preko 2.500 KM… Veći dio novca planiran je za nabavku raznih licenci i servisiranja piše Faktor.

Kompletan plan možete pročitati ovdje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79