Vijeće ministara BiH intenzivira prijevod propisa na engleski jezik za potrebe Europskih integracija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku kojom se zadužuju sve institucije u zemlji da intenziviraju proces prevođenja propisa na engleski jezik. Ova inicijativa ima za cilj pripremu za sljedeću fazu u procesu pristupanja Europskoj uniji (EU).

U iščekivanju datuma otvaranja pregovora s EU-om, Vijeće ministara BiH prepoznaje važnost adekvatne pripreme, uključujući analitički pregled usklađenosti zakonodavstva Bosne i Hercegovine s pravnom stečevinom EU-a. Ovaj pregled će uključivati provjeru usklađenosti bh. zakonodavstva s ključnim prioritetima navedenim u Mišljenju Europske komisije o zahtjevu za članstvo u EU.

Ova odluka naglašava važnost intenziviranja procesa prevođenja, posebno fokusirajući se na dokumente i propise koji se odnose na ispunjavanje ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije. Uvođenje ovih mjera ima za cilj olakšati transparentnost, evaluaciju i praćenje napretka Bosne i Hercegovine u procesu europskih integracija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79