Vijeće ministara nas ne želi uvrstiti u prioritetne skupine za vakcinaciju, poslali smo molbe ambasadama…

Ukupan broj zaposlenih je oko 4.000 s tim da će se konačan broj zainteresovanih utvrditi anketiranjem nakon što se pokaže interes od određene ambasade po našoj molbi, navodi se u saopćenju Saveza sindikata policijskih organa u BiH

Savez sindikata policijskih organa u BiH nekoliko puta je slao zahtjev i molbe prema Vijeću ministara BiH, kako bi se policijski službenici uvrstili u prioritetne skupine za vakcinisanje.

Međutim, do danas, od Vijeća ministara nisu dobili potvrdan odgovor.

Tim povodom, oni su se danas oglasili novim saopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

– Obzirom da Vijeće ministara Bosne ne reaguje na zahtjeve Sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini za uvrštavanjem uposlenih u policijskim organism u prioritete prilikom vakcinisanja protiv COVID-a 19 Savez sindikata se na osnovu Odluke Upravnog odbora obratio Ambasadama Sjedinjenih američkih država, Ruske Federacije, Turske i Srbije za molbom da ukoliko su u mogućnosti za uposlene u policijskim orgaima Bosne i Hercegovine (SIPA, Granična policija BiH i DKPT BiH) obezbijede dovoljan broj vakcina za vakcinaciju i revakcinaciju.

Ukupan broj zaposlenih je oko 4.000 s tim da će se konačan broj zainteresovanih utvrditi anketiranjem nakon što se pokaže interes od određene ambasade po našoj molbi, navodi se u saopćenju Saveza sindikata policijskih organa u BiH piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79