Vijećnici izglasali: Čapljina dobila Ulicu žrtava srebreničkog genocida

Radi se o dijelu Zrinjsko-Frankopanske ulice, koji je preimenovan u znak poštovanja žrtvama Srebrenice

Gradsko vijeće Čapljine, na današnjoj sjednici je usvojilo Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nazivima ulica i trgova u dijelu Grada Čapljina, objavio je Grad Čapljina.

U skladu s tim čapljinski vijećnici su izglasali da se jedna ulica odnosno dio ulice u Čapljini zove Ulica žrtava srebreničkog genocida.

Inače, radi se o dijelu Zrinjsko-Frankopanske ulice, koji je preimenovan u znak poštovanja žrtvama Srebrenice.

Tokom sjednice, između ostalog, usvojene su Izmjene i dopune budžeta Grada Čapljina za 2023. godinu, Odluka o izmjenama Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Čapljina za period od 2010. do 2020. godine te je podnesen Izvještaj o radu u 2022. godini Doma za stare i iznemogle osobe ”Domanovići”,

Također, podnesen je Izvještaj o radu Centra za socijalni rad Čapljina, usvojena je Odluka o sufinansiranju rješavanja prve stambene nekretnine za mlade i mlade porodice na području grada Čapljine u 2023. i 2024. godini kao i Odluka o ustupanju i prijenosu dijela vlasničkog udjela Grada Čapljina nad društvom RTV H-B d.o.o. Mostar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79