Vijećnik iz Novog Grada Elvis Hodžić pušten na slobodu

Vijećnik Stranke za BiH u Općini Novi Grad Sarajevo Elvis Hodžić, koji je jučer lišen slobode u sklopu operativne akcije “Square”, pušten je na slobodu nakon saslušanja, potvrdio je njegov advokat Muhidin Kapo, javlja Slobodna Bosna.

Podsjećamo, jučer su pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u sklopu operativne akcije “Square”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada obavili pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Ko je uhapšeni Elvis Hodžić: “Promijenio tri stranke, maloljetni borac ARBiH, bio angažovan u SFOR-u i NATO”

Navedene aktivnosti provodile su se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprave, prevara, porezna utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79