Vijećnik NiP-a napao SDP i NS zbog Parade ponosa: Riješili sve probleme, pa poguraše paradu

Organizatori Bh. povorke ponosa saopćili su da su institucije ove godine podržale njihove zahtjeve da se pokriju troškovi dodatnih mjera za sigurnost.

Institucije koje su podržale ovogodišnju povorku redom su vođene od kadrova NS-a i SDP-a, tačnije povorku su podržali premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (NS), načelnik općine Centar Srđan Mandić (NS) i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP).

– S ponosom možemo da vas obavijestimo da smo izvojevali/e nekoliko izuzetno važnih pobjeda koje se tiču odnosa bh. institucija prema javnim okupljanjima, posebno s LGBTIQ predznakom. Naime, naš zahtjev da nadležne institucije osiguraju potpunu sigurnost Bh. povorke ponosa te pokriju troškove dodatnih mjera sigurnosti, podržali su kabinet premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić”, navode organizatori/ce Bh. povorke ponosa.

Ipak, u konerzvativno-liberalno-socijaldemokratskoj koaliciji trojke ruže očito ne cvjetaju uvijek, posebno kada se dođe do ovakvih ideoloških pitanja.Tako je NiP-ov vijećnik na svom Facebook profilu kritikovao odluku koalicionih partnera podrže povorku.

– Pomogli su sve sportiste i kulturne radnike, sačuvali sva radna mjesta, sve građane sa BIROa pozapošljavali, riješili sve socijalne slučajeve, dali poticaje za sve privredne i poljoprivredne subjekte, doveli su vodu, struju i kanalizaciju do svake kuće u općini, gradu i kantonu, zakrpili su sve rupe, opremili sve ambulante i škole, riješili sva klizista…, i onda, od onih viška para sto im je ostalo poguraše paradu – napisao je Rustempašić.

Ovo nije prvi put da po pitanju parade nastaje sukob između NiP-a i njihovih koalicionih partnera. Podsjetimo, i tokom prve Bh. povorke ponosa 2019., kada je na vlasti u KS bila “šestorka”, NiP i njegov predsjednik Elmedin Konaković javno su protestirali protiv održavanja parade, a nakon što je u Sarajevu bezbjedno i uspješno organizirana povorka, simbolično su poslali radnike sa šmrkovima da operu ulice kojima su prolazili.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79