ViK ponovo uključuje vodu stanovnicima Gorice

ViK ponovo uključuje vodu stanovnicima Gorice


Uprava KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo donijela je odluku da se mještanima Gorice omogući uredno vodosnabdijevanje od danas, petak, 26.07.2024.

Nakon razgovora sa predstavnikom mještana Dervom Sejdićem i članovima Vlade Kantona Sarajevo, odlučeno je da se do 01.09.2024. godine ostavi mogućnost za rješavanje problema dugovanja mještana Gorice i da se do tada omogući uredno vodosnabdijevanje svih potrošača u ulici Dajanli Ibrahim-bega.

To je potvrdio i Dervo Sejdić, borac za prava manjina.

“Ovog momenta s direktorima VIK Sarajevo dogovorio sam da se stanovnicima naselja Gorica izvrši uključenje vode koja je isključena 22. jula 2024. O dugovanju i rješavanju problema uključena je Vlada KS, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i Općina Centar”, naveo je Sejdić.

Podsjetimo, u naselju Gorica, ulica Dajanli Ibrahim-bega, korisnici imaju dugovanje, po osnovu obračuna utroška vode i odvođenja otpadnih voda na dan 22.07.2024. godine, u iznosu od 272.023,79 KM, ali je problem nastavo što je Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” vodu isključilo čitavom naselju, čak i korisnicima koji su uredno plaćali račune.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija