Vile sa bazenima sve traženije: Noćenje košta i do 120 eura

Vile sa bazenima sve traženije

Noćenje košta i do 120 eura

Danima se pravi računica ljetovanja na Jadranskom moru. Sladoled košta 6 KM, kafa na plaži 4 KM, kisela voda na Stradunu 8 KM piše Crna-Hronika

Međutim, samo jedna šetnja Baščaršijom, ulazak u nekoliko trgovačkih centara pokazaće i da cijene na Jadranu nisu mnogo više u odnosu na veće gradove u BiH.

Cijena od 100 eura samo za noćenje četveročlane porodice u Neumu krajem juna ne zvuči mnogo, ako se uzme u obzir da je cijena noćenja u vikendicama u hercegovačkim gradovima Stocu, Čapljini, Blagaju, pa čak i u Krajini na Uni ista.

– Nažalost ne iznajmljujemo na jednu noć, rekao nam je jedan od iznajmljivača vile sa bazenom u Vrapčićima, nadomak Mostara.

U Blagaju iznajmljivač vile sa bazenom nema problema sa iznajmljivanjem na jednu noć, ali je cijena 120 eura, a ako ostajemo tri noći i više cijena je 90 eura.

Posljednjih godina, posebno zahvaljujući pandemiji koronavirusa, ovaj vid turizma je procvjetao. Vikendice na planinama, jezerima, posebno one sa bazenom, izvan naseljenih mjesta, na osami i u tišini su izuzetno tražene i sudeći po bookingu skoro pa popunjene do kraja ove ljetne sezone.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79