Vinko Bogić iz Jajca osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog trovanja i ubijanja životinja

Općinski sud u Jajcu osudio je na četiri mjeseca zatvora 57- godišnjeg Vinka Bogića zbog produženog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja po optužnici Kantonalnog tužilaštva Travnik.

Bogić je optužen jer je u vremenskom periodu od 15. februara do 7. aprila 2020. godine na području Općine Jajce nanosio nepotrebne boli životinjama.

Na taj način prouzrokovao uginuće većeg broja životnja, tako što je napravio smjesu od mljevenog mesa i pesticida karbofurana u obliku kuglica. On je zatim u naseljenim mjestima i užem gradskom jezgru Općine Jajce, gdje borave napušteni psi i druge životinje, kao i na mjestima gdje vlasnici pasa izvode ljubimce u šetnju, ostavljao otrovnu smjesu, svjestan da svojom radnjom može usmrtiti životinje ili im nepotrebno nanijeti bol i patnju.

Optuženi je tom prlikom izazvao trovanje većeg broja napuštenih pasa, ali i pasa u vlasništvu Fikreta Keljalića, Ismeta Popaje, Ivice Brtana, Merime Dankić, Mladena Crnoje, kao i mačke u vlasništvu Alena Mandžo, te dvije divlje životinje – kune.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79