Vinko Puljić ponudio ostavku, papa mu odgovorio da ostaje nadbiskup

Papa Franjo je u četvrtak 29. oktobra poslao kardinalu Vinku Puljiću pismo u kojem ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa “dok se drukčije ne odluči”, javio je „Katolički tjednik“.

Prema ustaljenom načinu crkvene korespondencije, Sveti Otac je nakon što mu je vrhbosanski nadbiskup, navršivši 75 godina života 8. septembra 2020. predao “odreknuće od službe”, odgovorio da kardinal Vinko nastavlja sa službom “donec aliter provideatur” – “dok se drukčije ne odluči”.

Papin odgovor išao je redovnim putem preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, kao i kardinalov podnesak odreknuća.

U svom osvrtu za „Katolički tjednik“ nadbiskup Vinko Puljić je kazao: “Nakon što sam prema propisu Zakonika kanonskoga prava, ponudio Papi svoju ostavke, šalio sam se da vidim tko će prije reagirati: dragi Bog ili Papa. Evo, Sveti Otac je prije reagirao i na tome mu zahvaljujem. Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79