Više ekipa uključeno: 16 dana spasioci uzaludno tragaju za nestalim turskim radnikom

Dva tima sastavljena od pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (FUCZ) i danas, šesnaestog dana, nastavljaju pretragu lijeve i desne obale i korita rijeke Bosne tragajući za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je sa još jednim radnikom 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu, saopćeno je iz FUCZ.

Današnja potraga obuhvatit će područje nizvodno od mjesta nesreće prema Žepču i od Žepča prema Zavidovićima.

U slučaju da tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH na planiranim zonama u kojima će pretraživati sa sonarom identifikuje obrise u vodi koji mogu ukazivati da se tu nalazi tijelo nastradalog radnika ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom (FUCZ) pripravni su na lokacijama u kojima se odvija potraga sonarom.

Osim FUCZ i tima Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH u potragu su i danas uključeni pripadnici GSS-a Srebrenik, PU Žepče, CZ Žepče, pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske te radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

Današnju potragu otežava kiša koja neprestano pada, hladno vrijeme, hladna i mutna voda te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne.

  Krizni štab FBiH predlaže: U četvrtak odluka o pomjeranju policijskog sata

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79