Više od 1.600 migranata zatečeno u četiri grada RS-a

Od ukupnog broja kontroliranih migranta najviše ih je porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Iraka.

Na području četiri grada u Republici Srpskoj u prvom polugodištu otkriveno je 1.686 ilegalnih migranata, podaci su entitetske policije.

U tom periodu najveći migracioni pritisak bio je u Semberiji.

Na teritoriji koju operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina za šest mjeseci ove godine pronađena su 762 migranta, koji su ilegalno prešli granicu Bosne i Hercegovine.

Od ukupnog broja kontroliranih migranta najviše ih je porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Iraka.

U istom periodu na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bosanska Gradiška evidentirana su 433 migranta, dok je 491 kontrolisan u Prijedoru i Kozarskoj Dubici.

Iz MUPRS-a su nedavno ponovili da ne postoji mogućnost da taj bh. entitet prima te osobe, te da se u narednom periodu očekuje pojačani migrantski talas.

Smatraju da na nivou BiH ima dovoljno agencija koje mogu i treba da se bave problemom migracija i da nema potrebe za formiranjem novog tijela ili institucije koja će baviti tim pitanjem prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79