Više od četiri sata trajao uviđaj na pruzi zbog smrti muškarca iz Viteza

Sinoć do 23.05 sati trajao je uviđaj i zastoj na dijelu pruge na Kamberovića polju u Zenici, gdje je nešto prije 19.00 sati pronađeno mrtvo tijelo 64-godišnjeg muškarca inicijala Z. B., koji prijavljeno mjesto boravka ima u Vitezu, kazao je Feni dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

– Tijelo je pronađeno između atletske staze na Kamberovića polju i pruge, ali nemamo povratnu informaciju šta je uzrok smrti. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Na pruzi je bila i radna mašina Javnog preduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, ali u Operativnom centru MUP-a ZDK ističu kako još uvijek nije poznato da li je Z. B. stradao usljed udara te mašine ili je nešto drugo uzrok smrti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79