Više od godinu ni traga Mirku Muharemoviću

Mirko Muharemović (54), koji je bez traga i glasa nestao u noći sa 7. na 8. april prošle godine, kada je njegova kuća u Kadinom Selu kod Mokrog izgorjela do temelja, ni nakon više od godinu nije pronađen. Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio njegov sin Milorad.

Nema potraga

Milorad je u početku mislio da je Mirko, ipak, izgorio u požaru. No, nakon što su policajci bagerom raskopali ruševine kuće te istražitelji obavili vještačenja, utvrđeno je da na zgarištu nije bilo ljudskih ostataka.

– Nedavno su me zvali iz policije i pitali imam li novih informacija. Pa valjda bih ja trebao njih nazvati i isto pitati – kaže Milorad.

Nestali Mirko Muharemović

Prema njegovim riječima, u međuvremenu nije bilo novih potraga za njegovim ocem, koji se službeno i dalje vodi kao nestala osoba.

– Kao da je potonuo u vodu – dodaje Milorad.

Priče mještana

U početku su se pojavile raznorazne priče, pa i teza da je Mirko otišao u Srbiju i da tamo radi. Međutim, ispostavilo se da se radi o nagađanjima.

Kako je „Avaz“ već objavio, seljani su čak pričali da je Mirko, možda, ubijen. Međutim, istražitelji su navodno odmah odbacili ovu mogućnost, jer ko bi digao ruku na siromašnog čovjeka, koji je kod sebe imao 150 maraka, nekoliko konzervi i kilogram brašna.

Nije bio u kući

Mirka Muharemovića 7. aprila 2019. godine u 20.25 sati vozilom je dovezao prijatelj u Kadino Selo.

Već u 20.40 sati uočen je plamen na kući, koja je na nepristupačnom terenu, do koje bi Mirku trebalo 40 minuta hodanja.

I to upućuje na to da on nije bio u kući u vrijeme izbijanja požara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79