Više policajaca se potuklo na druženju službenika PU Posušje: Veselje koje je izmaklo kontroli

Nemili događaj desio se 17.2.2023. godine , u restoranu Bosiljna – Rakitno na druženju policijskih službenika PU Posušje gdje je došlo do međusobne tučnjave u kojoj je sudjelovalo više policijskih slućbenika PU Posušje, i gdje je jedan od glavnih aktera tučnjave bio i načelnik PU Posušje Ivica Pavković, obratilo nam se još nekoliko svjedoka ovog sramotnog događaja kako bi upotpunili priču što se sve događalo na tom njihovom druženju

Ovo što se događalo među našim policajcima u restoranu pred brojnom “publikom” je bilo bez glume sa pravom borbom i međusobnim ozljedama koje su zadavali jedni drugima, pa čak neki i sami sebi – piše Otpor.

Nakon objave prvog teksta očekivali smo reakciju MUP-a ŽZH, pogotovo ministra Davida Grbavca i komesara Ivana Brkića, ali isti se još ne oglašavaju po tom pitanju.

U neformalnom razgovoru s ministrom MUP-a ŽZH Davidom Grbavcom na svečanoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH (24.2.), na naš upitan da prokomentira ovaj događaj, samo je kazao – “Nije ništa bilo, nije se nitko tukao, praviš Mili od muhe slona!”.

Zatražili sam da ako je uvjeren u to što govori da to kaže pred kamerom kako bi mogao za vrijeme njegova tog govora pustiti snimku događaja pa neka vide građani ko ovdje petlja i ko “od muhe radi slona” i da se ne pravi pametan ako je ministar nije svetac! Da se radi o jednom policajcu možda bi priča nekako “prošla ispod radara”, ali ovdje se radi o međusobnoj tučnjavi više njih gdje je upetljan sam vrh PU Posušje i to pred brojnim svjedocima, što je sramota i da ne treba čuditi zbog čega policajci koji svoj posao pošteno rade na kraju ispaštaju zbog pojedinaca i gube kredibilitet svi skupa ako se misle zataškavati stalno ovakve ozbiljne i slične stvari.

Kazali smo mu je kako ćemo mu poslati dopis ispred portala vezano da ovaj događaj i još neka pitanja da se javno očituje ako misli kako “od muhe radim(o) slona”.

Njegov odgovor na kraju je samo bio – “Dobro!”, a mi smo Zahtjev za odgovorima u međuvremenu poslali. Nakon što dobijemo ako ih dobijemo, naknadno ćemo ih javnosti prezentirati, a do tada idemo s novim dijelovima detalja koji su nama poznati a koje smo dobili od samih svjedoka događaja.

Naravno, može nam se obratiti i sami prozvani načelnik PU Posušje Ivica Pavković, “ako se uopće sjeća” što se događalo tog dana na druženju s kolegama i iznijeti svoju stranu priče koju ćemo vrlo rado objaviti.

S obzirom na to kako je on šef, njega ćemo imenovati, a svima ostalima ćemo staviti sad zasad inicijale kao što smo u prvom tekstu napravili, ako bude trebalo neće nam biti problem kasnije i puna imena i prezimena objaviti.

Kako smo već i objavili jedan dio događanja, sada donosimo zapažene detalje ostalih nazočnih u tom restoranu i sklapamo “mozaik” događaja. Uglavnom svi sudionici ove borbe su policajci!

Načelnik PU Posušje Ivica Pavković u vidno “veselom” stanju te večeri je omalovažavao svoje kolege i govorio im neprimjerene riječi. U jednom kreće s provociranjem policajca V.M., nakon toga verbalno napada i vrijeđa policajca I.B. koji izbjegava konflikte i ne reagira na poniženja koja mu upućuje načelnik Pavković koji se u jednom trenutku okreće prema V.M. kako bi ga udario ali zbog “stanja” u kojem se načelnik nalazio V.M. izbjegao udarac i ubrzo napušta prostoriju, a načelnik nastavlja verbalno vrijeđanje I.B.

U međuvremenu policajka K.P. se ubacuje (po govoru svjedoka) u zaštitu načelnika, ali I.B. koji je do tada trpio svo vrijeđanje od načelnika Pavkovića govori joj kao da se ne miješa i da se makne, na što mu ona udara šamar(činu), situacija nakon toga postaje “užarena”.

Dok I.B. stojećki prima šamar (činu) od kolegice K.P., “u igru” upada policajac M.J. s riječima “tko će mog policajca dirati” i na pod “ko kesu” (po riječima svjedoka) slaže policajku K.P.. Vidjevši to načelnik Pavković kreće u novu akciju i hvata M.J. koji i njega “slaže” na pod. U tom trenutku u “ring” se ubacuje policajac I.M. koji obara M.J.

Kako još ne bi bio kraj ovoj “zabavi”, pobrinuo se policajac A.J. koji dodatno uletava “u ring” i obračunava se sa I.M,, a “skroz sedmi” policajac A.T. uzme K.P. za vrat i podigne je u zrak na trenutak kako bi ju smirio, a A.J. počinje ih odbacivati od sebe kao “Superman” da bi načelnik Pavković u jednom trenutku iskočio kroz prozor vjerojatno kako bi pobjegao, pa sam sebe “složi” na parkingu jer nije očekivao snijeg i led pod nogama koji su mu bili još jedna prepreka!

Sad na kraju ove “makljaže” dolazimo i do otkrivanja još jednog imena policajca koji je u ovome sudjelovao, a to je Ivan Miličević (I.M.) koji je pomoćnik zapovjednika, a koji nije izgleda znao i umio na vrijeme detektirati izgrednika i izolirati ga kako ne bi došlo do ove “predstave” usred restorana!

Za sam kraj ove priče, a koja je po istinitom događaju i gdje ima još jako puno detalja koje nismo otkrili i nema potrebe da previše znate jer ćete izgubiti povjerenje u policijske djelatnike, a to ne želimo jer ima dosta i onih koji svoj posao rade, samo smo pokušali ukazati na probleme koje oni prvo trebaju međusobno riješiti i kompletnom policijskom sustavu dok nije kasno jer građani od njih očekuju sigurnost, a ne da međusobno izvode ovakve “budalaštine”!

Ministre MUP-a ŽZH Davide Grbavac i komesaru Ivanu Brkiću, što se događa s našom policijom?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79