Više Rusa glasalo u Sarajevu, nego u Banjoj Luci

Savjetnik u Ambasadi Ruske Federacije za naučnu, kulturnu i humanitarnu saradnju Jurij Pičugin rekao je da u Bosni i Hercegovini na ruskim predsjedničkim izborima glasalo 158 osoba.

U Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu zatvoreno je biračko mjesto, gdje je danas na izborima za predsjednika Rusije glasalo 112 birača. U Banjoj Luci, na prijevremenim izborima 9. marta, glasalo je ukupno 46 osoba.

Pičugin je rekao da se izlaznost ove godine ne razlikuje puno od izlaznosti 2018. godine na predsjedničkim izborima kada je glasalo 166 birača.

“Danas je sve proteklo u mirnoj atmosferi i sve je bilo organizovano na najbolji mogući način”, rekao je Pičugin i dodao da je biračko mjesto u Sarajevu zatvoreno večeras u 20:00 sati.

On je zahvalio strukturama bezbjednosti koje su vodile računa o tome da izbori proteknu bez incidenata.

Pičugin je naveo da je do 18:00 sati u Rusiji izlaznost bila veća od 74 posto.

“Potpuni podaci u Ruskoj Federaciji biće objavljeni sutra, a mi ćemo rezultate objavljivati u realnom vremenu”, rekao je Pičugin.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, Vladimir Putin pobjeđuje u izbornoj utrci i to ubjedljivo, s obzirom na to da je ostvario historijski rezultat na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79