Višegrad: Milorad Dodik sa Emirom Kusturicom zapjevao “Od Topole pa do Ravne Gore”

Višegrad: Milorad Dodik sa Emirom Kusturicom zapjevao “Od Topole pa do Ravne Gore”


Predsjednik RS Milorad Dodik danas je boravio u Višegradu, gdje je u društvu reditelja Emira Kusturice posjetio Andrićgrad.

Snimak Dodika kako pjeva pjesmu u društvu objavio je, direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek, koji je također poznat nacionalističkim istupima.

Kako se vidi na snimku, zajedno sa drugim SNSD-ovcima, Dodik i Kusturica su splavarili i pjevali četničku pjesmu “Od Topole pa do Ravne Gore” te veličali četničkog zločinca Dražu Mihailovića.

Dragoljub “Draža” Mihailović, poznat i kao Čiča, bio je četnički general kojeg su nakon Drugog svjetskog rata jugoslavenske vlasti osudile na smrt zbog saradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnih zločina, uglavnom počinjenih protiv muslimanskog stanovništva u Bosni.

Strijeljan je 18. jula 1946. u Beogradu, na lokalitetu Lisičji Potok, nekih 200 metara od bivše Kraljevske palače u Beogradu. Mjesto gdje je pokopan nikada nije otkriveno.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija