Višković: BiH je izgleda preminula davno, samo što još nije došao poštar da nam to saopći

Premijer RS-a Radovan Višković kazao je danas tokom obraćanja u Narodnoj skupštini RS-a da je bio zagovornik ideje da će u ovom mandatu, brzim formiranjem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, biti oživljena BiH, ali da se ispostavilo drugačije i da je “mrtva”.

– BiH je izgleda preminula davno, samo što još nije došao poštar da nam to saopći – rekao je Višković.

Govorio je i kako BiH “nije demokratska niti je slobodna, nego protektorat, kolonijalna država”.

– Crvena linija oko koje institucije RS-a neće i ne mogu pregovarati sa bilo kim je imovina RS-a. Možda ćemo jednog dana zbog ovoga imati sankcije, probleme, uvjetovanja, ali vam kažem u ime Vlade RS-a da sam spreman – poručio je Višković.

Zastupnik Ramiz Salkić (SDA) odgovorio je premijeru RS-a da BiH nije mrtva država, nego jaka i stabilna.

– Živite u njoj, nosite njene dokumente i uživate blagodati, trošite novac koji se prikuplja putem Uprave za indirektno oporezivanje BiH na cijeloj teritoriji BiH – kazao je Salkić.

Naveo je i da Ustavni sud RS-a radi po poslovniku koji nije u skladu s Ustavom niti zakonom.

– Namjerno to radite i kršite ustav ovog entiteta. Nemojte spočitavati drugima ono što vi radite. Ustavni sud BiH ima svoje nadležnosti, odluke koje su konačne i obavezujuće. Vi ste državljanin BiH – istakao je Salkić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79