Višković: Novi američki sankcije su korak ka ukidanju RS-a

Višković: Novi američki sankcije su korak ka ukidanju RS-a


Entitetski premijer Radovan Višković izjavio je da novi paket američkih sankcija predstavlja još jednu potvrdu urušavanja i konačnog ukidanja Republike Srpske od strane određenih sila predvođenih SAD-om.

U reakciji na saopštenje State Departmenta, koje navodi da su SAD sankcionisale dva pojedinca i sedam kompanija koje obezbjeđuju glavne izvore prihoda za predsjednika entiteta Milorada Dodika i njegovu porodicu, Višković je istakao da je poražavajuće da se otežavanjem privredne aktivnosti i gušenjem medijskih sloboda pokušavaju ostvariti politički interesi.

“Ovo nije ništa drugo nego još jedan pritisak na rukovodstvo RS-a, sa ciljem da se ekonomskim pritiskom i direktnim udarom na privrednike uspori ekonomska aktivnost i oslabi politički stav rukovodstva entiteta,” prenosi RTRS.

Višković je dodao da ni jedan ni drugi cilj neće biti postignuti, te da je RS pokazala da zna kako se nositi s takvim pritiscima. “Većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije,” rekao je Višković.

On je naglasio da ove sankcije nisu odraz moći, već historijski primjer nepravde usmjerene prema Republici Srpskoj i njenoj slobodnoj politici, čiji se izvor odlučivanja nalazi u narodu, a ne u pojedinim ambasadama u Sarajevu.

Prema saopštenju State Departmenta, sankcionisana je mreža koju čini sedam subjekata – Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Servis, Una World Network i Sirius 2010, kao i vlasnik Infinity grupe Đorđe Đurić i generalni direktor kompanije Kaldera Milenko Čičić, koji predstavljaju glavne izvore prihoda za Milorada Dodika i njegovu porodicu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija