Višković: Slavićemo i dalje 9. januar. Prvog marta su pale prve žrtve, a oni to slave u FBiH

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras u Milićima da Srpska ne može dozvoliti da bilo ko tvrdi da je 9. januar neustavan i naglasio da je Republika Srpska nastala u miru – 9. januara 1992. godine kada u BiH nije bilo nikakvih ratnih sukoba.

“Republika Srpska je rođena 9. januara 1992. godine i mi slavimo taj datum i slavićemo ga bez obzira na odluke Ustavnog suda BiH”, poručio je Višković.

On smatra da bi u Federaciji BiH morali da preispitaju šta oni slave, za razliku od toga šta slavi Republika Srpska.

“Mi slavimo datum koji je nastao u miru, a oni slave datume koji su nastali u ratnim dešavanjima, i to je velika razlika”, rekao je Višković novinarima nakon svečane akademije u Milićima povodom obilježavanja Dana Republike.

“Prvog marta su pale prve žrtve u BiH. Mi ne priznajemo 1. mart kao praznik, a u Federaciji ga slave”, rekao je Višković.

On je naglasio da Republika Srpska proslavom Dana Republike Srpske nikoga ne vrijeđa, ne izaziva ni kod koga drugog neželjene reakcije.

“Mi sa proslavom Dana Republike šaljemo poruke mira, ljubavi, tolerancije. Mi samo želimo da budemo uvaženi”, istakao je Višković.

Premijer Srpske rekao je da Republika Srpska ne želi nikoga da provocira, niti želi sukobe, da uvažava svakoga, ali da ne da svoju očevinu, Republiku Srpsku, svoju zemlju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79