Višković: Tužba protiv Federacije spremna, nemamo dobra iskustva s sudovima u FBiH

Premijer RS Radovan Višković najavio je danas da će sigurno biti podnesena tužba protiv Federacije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog, kako tvrdi, štete koju trpi taj bh.entitet neraspodjelom sredstava od PDV-a.

“Tužba je spremna i sigurno će biti podnesena”, rekao je Višković novinarima u Srpcu i dodao da na tom pitanju intenzivno radi Pravobranilaštvo RS.

Naveo je i da je u petak imao sastanak s pravobraniocem RS te da ostaje da se vidi kojem sudu će RS podnijeti tužbu te da će to vjerovatno biti pravosudne institucije u tom bh.entitetu.

“S onim u Federaciji BiH do sada nisu bila dobra iskustva”, ustvrdio je entitetski premijer.

Tvrdi da je trenutno u RS-u najveća stopa zaposlenosti od 1992. godine te da je Vlada RS zadovoljna provođenjem Akcionog plana za zapošljavanje i da ne zna zašto poslodavci ne bi bili zadovoljni kada dobijaju radnika za kojeg je Vlada platila poreze i doprinose u narednih godinu dana.

“Razmišljamo da ovu mjeru povisimo i na dvije godine”, kazao je Višković.

On je danas posjetio opštinu Srbac i razgovarao s opštinskim načelnikom Mlađanom Dragosavljevićem o posljedicama šteta od olujnog nevremena koje je u nedjelju, 7. jula, zahvatilo tu lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments