Visočani nosili sve pred sobom: Tepih, ventilator, duvač za lišće…

Visočka policija, radeći na rasvjetljavanju krađa počinjenih u proteklom periodu na području Visokog, identifikovala je i lišila slobode osumnjičene za najmanje 11 krađa. Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK radi se o S. M. (22) i Z.M-M.(23), obojica iz Visokog,

Oni su nakon lišenja slobode zadržani u policijskim prostorijama na saslušanju, a sumnja se da su uglavnom provaljivali u podrumske prostorije stambenih zgrada ali i jednog hotela te iz njih nosili sve što bi im došlo pod ruku.

Tako su iz podruma Hotela “Visoko”, koji se nalazi u ulici Musala, odnijeli rashladni ventilator sa agregata. Na teret im se stavlja i krađa četiri alumininijske felge sa pneumaticima kao i razni alat koji su odnijeli iz podruma u zgradi C1 u naselju Luke, prenosi Faktor.

Iz podruma u ulici X odnijeli su set za ručanje, bakrene cijevi i električnu bušilicu, dok su nakon probvale u pomoćni objekat u ulici Patriotske lige odnijeli jedan tepih.

Iz podruma u zgradi C3, koja se nalazi u naselju Luke, ukraden je električni duvač za lišće, a iz drugog podruma je ukradena muzička linija.

Iz podruma je ovaj dvojac ukrao i zimsku opremu za auto i električne kablove, dva para skija i ski opremu, a provalili su i u vozilo marke “opel astra”, iz kojeg je odnesen električni alat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79