Visočanin ucjenjivao komšiju da će ga reći ženi da se švalera, zaradio optužnicu

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom potvrdio je optužnicu Tužilaštva ZDK protiv Visočanina Anesa V. kojom ga tereti za krivično djelo ucjene.

On je, prema navodima optužnice, u julu prošle godine zaprijetio M. I. da će otkriti nešto što bi moglo naštetiti njegovoj časti i ugledu i pokušao ga prisiliti da mu isplati 100 KM.

Konkretno, zvao ga je telefonom i prijetio mu da će ako mu ne donese novac njegovoj supruzi pokazati poruke koje navodno posjeduje, a koje dokazuju da se oštećeni sastajao sa osobom N. ili R., što će za posljedicu imati razvod njegovog braka.

– Bojeći se da optuženi ne ostvari svoje prijetnje, pristao je da mu da 100 KM prema ranijem dogovoru. Međutim, nije to učinio, nego je u međuvremenu navedene prijetnje prijavio u PS Visoko, čija ovlaštena službena lica su 2. jula 2020. su u 8.45 sati osumnjičenog uhapsili – navodi se u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79