Visoki predstavnik pozvao bh. građane da prijave neregularnosti uoči izbora

Ured visokog predstavnika poziva sve građane da bez zadrške prijave sve greške ili eventualne neregularnosti u vezi sa zahtjevima za glasanje u odsustvu Centralnoj izbornoj komisiji kao i da prijave svaku sumnju o kriminalu policiji i Uredu tužitelja, potvrđeno je danas za N1 iz OHR-a.

”Na taj način doprinose hvalevrijednim naporima CIK-a na poboljšanju transparentnosti i integriteta izbornog procesa”, kazali su iz OHR-a.

Posljednjih dana u medijima u Bosni i Hercegovini pojavili su se mnogi izvještaji i izjave o mogućoj prevari prilikom registracije za glasanje izvan Bosne i Hercegovine. Posebno je u fokusu registrovanje birača za glasanje na ovogodišnjim lokalnim izborima iz Hrvatske i Beograda.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj početkom ovog mjeseca donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79