Visokoobrazovana žena pokazala kako izgleda prijava za nastavnike u školama u KS

Dok se političari baškare po bjelosvjetskim ljetnim destinacijama, Vildana Tatlić iz Sarajeva zajedno sa još desetine kolega iz struke danima stoji u kilometarskim redovima „ganjajući“ papire da bi i ove godine iskušala sreću i probala dobiti posao u nekoj od sarajevskih škola, piše Press.

 

Ova tužna slika koju je Tatlić podjelila na svom Facebook profilu najbolje opisuje stanje u našoj državi i razlog zbog kojeg su je mnogi mladi do sada odlučili napustiti.

Tatlić je sa manje muke dolazila do zaposlenja u internacionalnim školama u Turskoj, Kazahstanu, Jordanu, no u svojoj državi prolazi ono što je na fotografiji, ipak odlučila se vratiti i probati.

Na fotografiji je 25 aplikacija, sa u prosjeku 14 papira. Samo kopiranje i troškovi pošte za sve ovo, sigurno za jednu nezaposlenu osobu, nisu zanemarivi.

Objavu prenosimo u cjelosti:

-Dobro došli u proces prijave za nastavnike u školama u KS. Mashallah. O utrošenom vremenu i novcu da ne govorimo, papiri govore za sebe. Btw lista nije konačna još – napisala je Tatlić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79