Vječna vatra u Sarajevu od danas obezbjeđena video-nadzorom

Spomen obilježje Vječna vatra u Sarajevu od danas je pokriveno stalnim video-nadzorom, a ujedno je i postavljena odgovarajuća ukrasna ograda.

Vječna vatra je spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu, a u cilju zaštite jednog takvog nacionalnog blaga, uprava Grada Sarajeva je odlučila adekvatno ga obezbjediti.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na svom zvaničnom Facebook fotografije na kojima je vidljivo na koji način je od sada Vječna vatra obezbjeđena i zaštićena.

Spomen-obilježje Vječna vatra od danas je pokriveno stalnim video-nadzorom, a postavljena je i adekvatna mobilna ukrasna…

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, July 1, 2022

“Svjedoci smo stalnog narušavanja izgleda i lošeg stanja u kojem se nalazi ovaj prepoznatljivi simbol bh. prijestolnice. Grad će uskoro pokrenuti i proceduru za tekuće održavanje spomen-obilježja što podrazumijeva sanaciju spomeničke ploče, zamjenu oštećenih podnih kamenih ploča te sanaciju vijenca”, napisala je Karić, ovim najavljujući da će uprava Grada Sarajeva poduzeti nove mjere kako bi sačuvala brojna spomen-obilježja u glavnom gradu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79