Vjerovali ili ne, za najuspješniju i najbolju televiziju u regionu proglašena je TV Sarajevo

TVSA je proglašena televizijom godine, na svečanoj ceremoniji izbora evropskih najmenadžera i najkompanija u Kongresnoj dvorani hotela Holiday. Direktorica TVSA Duška Jurišić dobitnica je specijalnog priznanja i proglašena je za najmenadžera u oblasti medija u izboru najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2022. godini.

Stručni Žiri, kojim predsjedava privrednik Vibor Mulić je, nakon analize, usvojio odluku o nagradama najmenadžerima i najkompanijama, kojima se uručuju Zlatne plakete i kristalne statue sa pozlatom, ručni rad Steklarne Rogaška iz Rogaške Slatine, Republika Slovenija, prema kreaciji likovnog umjetnika Dragana Gačnika.

Laureati nagrada NAJMENADŽER & NAJKOMPANIJA su, kako je Žiri obrazložio svoju odluku, „zasluženo dobili priznanja, zbog izvanrednih rezultata u radu, afirmacije principa tržišnog poslovanja, realizacije kvalitetnih projekata, novih investicija, otvaranja radnih mjesta, izvoznih dostignuća i ambicioznih razvojnih planova“.

„Iako je ovo, prevashodno, nagrada za uspješan biznis, Evropski nezavisni žiri je odlučio da i ovoga puta dodijeli tri specijalne nagrade Nezavisne agencije, ljudima koji imaju najveće, svjetske rezultate, u branšama koje nisu direktno biznis, a sa područja su Zapadnog Balkana i šalju pozitivne poruke i pronose slavu ovog regiona“ – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora i direktor Projekta izbora najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija.

Tri dobitnika pod zajedničkim naslovom Žiri je nazvao „Svjetski, a naši“. To su: za oblast sporta – Lana PUDAR, glumac i književnik godine, Josip Pejaković, te Hanka Paldum, umjetnica, ikona muzike naših prostora.

Za najuspješniju i najbolju televiziju u regionu jugoistočne i srednje Evrope proglašena je TELEVIZIJA KANTONA SARAJEVO i generalna direktorica Duška Jurišić.

Direkcija Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice organizirala je večeras u Sarajevu tradicionalni 44. izbor najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2022. godini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79