Vježba u KPZ-u Foča: Uspješno savladana pobuna zatvorenika i oslobođeni taoci

U krugu Kaznenopopravnog zavoda u Foči održana je združena pokazna vježba „Foča 2019“, u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a RS, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Žandarmerije, pregovarački tim, Interventna jedinica Sudske policije RS, Helikopterski servis RS, posebne jedinice KPZ-a Foča i Banja Luka te Vatrogasno odjeljenje i Zdravstvena služba KPZ-a Foča. Demonstrirana je spremnost jedinica za suočavanje sa pobunom zatvorenika i talačkom krizom, a u vježbi su korišteni i helikopteri i vozila Despot.

Čestitke su učesnicima vježbe uputili direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, pomoćnik ministra pravde RS Pero Dunjić i direktor KPZ-a Foča Siniša Golijanin.

– Smatram da su naše interventne snage dovoljno obučene i opremljene da se mogu suprotstaviti svim sigurnosnim izazovima i rješavati sve krizne situacije na području RS – istaknuo je Ćulum.

Ovo je prva ovakva vježba koja je u posljednjih 30 godina izvedena u ovoj ustanovi, kazao je direktor KPZ-a Foča Siniša Golijanin.

– Početkom iduće godine obilježavamo 70 godina rada ove ustanove i možemo reći da je ova vježba bila neophodna radi obilježavanja te godišnjice – dodao je Golijanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79