Vlada FBiH dala saglasnost: Kompanija Binas zapošljava novih 35 radnika i širi proizvodne kapacitete

Foto: Ured Vlade FBiH / Posjeta kompaniji Binas d.d.

Namjenska industrija Federacije Bosne i Hercegovine, kao ključni pokretač ekonomskog razvoja, dobila je dodatni podstrek zahvaljujući kompaniji Binas d.d. Bugojno.

Nakon dugogodišnjih problema u poslovanju, stagnacije i neizvršavanja obaveza prema radnicima i kupcima, Binas je preokrenuo svoju sudbinu i danas zapošljava više od 400 radnika.

Početkom 2024. godine, kompanija je već zaposlila 92 nova radnika zbog povećanog obima proizvodnje, a Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upravo je dalo saglasnost za prijem dodatnih 35 radnika.

U saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije ističe se da je potreba za proizvodima Binasa velika, što otvara mogućnosti za daljnji razvoj kompanije. Planirano je proširenje proizvodnih kapaciteta i organizacija rada u dvije smjene kako bi se ispunile sve ugovorene obaveze prema klijentima.

“Posebno nas raduje povećanje broja zaposlenih i kapaciteta proizvodnje u namjenskoj industriji. Binas je kompanija koja svojim primjerom pokazuje kako se radom i zalaganjem dolazi do razvoja industrijske proizvodnje u FBiH,” izjavio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.

Ovaj potez ne samo da će osigurati nova radna mjesta, već će dodatno ojačati poziciju Binasa kao ključnog aktera u namjenskoj industriji, doprinoseći ukupnom ekonomskom rastu Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79