Vlada FBiH izdvojila još 25 miliona KM za nastavak izgradnje Aerodroma Bihać

Vlada Federacije BiH usvojila je danas odluku kojom su za nastavak izgradnje Aerodroma u Bihaću osigurana 25 miliona KM.

Kako je saopćeno, usvajanjem ove odluke plan je da se završi prva faza izgradnje aerodroma sa poletno-sletnom stazom u dužini od 1.200 metara, kontolnim tornjem, rasvjetom i ostalom neophodnom infrastrukturom kako bi sam Aerodrom profuncionirao za slijetanje aviona.

– Ovo je projekat koji ima veliki privredni i razvojni značaj za Grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Izgradnjom Aerodroma u Bihaću očekuju se bolja komunikacija i povezivanje ovog dijela BiH sa ostatkom države i svijeta, veći broj turista i investicija, te osigurava bolja povezanost sa našom dijasporom – izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić.

Odluka je na današnjoj sjednici Vlade FBiH, koja još traje, usvojena na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Vlada FBiH je jedini investitor za izgradnju Aerodroma u Bihaću i do sada je osigurala oko 10 miliona KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79