Vlada FBiH mora izdvojiti izdvojiti 300 hiljada KM za Zavod Pazarić

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su na današnjoj sjednici inicijativu da se u budžetu planiraju sredstva u iznosu od 300 hiljada KM za sanaciju Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Inicijativu zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Kenele Zuko, kojom je Vlada Federacije BiH zadužena da planira sredstva, podržalo je više od 60 zastupnika.

U obrazloženju se navodi da je uvidom u stanje Zavoda Pazarić ustanovljeno da je neophodna sanacija pojedinih dijelova objekta, u cilju kvalitetnijeg boravka štićenika, javlja Klix.

Prethodnom inicijativom je planirano da se izdvoje sredstva za zapošljavanje dva psihologa i dva pedagoga u tom zavodu.

U Zavodu borave 334 korisnika kojima je neophodno pružiti stručnu pomoć zbog poteškoća u razvoju koje imaju.

Podsjećamo, u petak, 4. decembra, navršava se godina od tematske sjednice Parlamenta FBih u čijem fokusu je bilo stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, a nakon što je zastupnica Sabina Čudić objavila šokantne fotografije zlostavljanja štićenika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79