Vlada FBiH odlučila: Pokreće se stečaj KTK Visoko

Federalna vlada danas je donijela određene odluke koje se tiču pokretanja stečaja tri preduzeća.

Radi se o firmama KTK Visoko, Fabrici duhana Mostar, te Energoinvest-Comet.

Naime, Vlada Federacije BiH zadužila je Upravu preduzeća KTK Visoko da nadležnom sudu podnese pisani prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Također, Vlada će iz budžeta FBiH za ovu godinu odobriti 50.000 KM za pokretanje stečaja u Fabrici duhana Mostar, čijih je nekoliko pokušaja privatizacije propalo. Ta sredstva bit će korištena i za realizaciju eventualno i drugih aktivnosti pred sudskim i drugim organima.

– Zaduženo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da za Vladu pripremi prijedloge akata potrebnih za sazivanje skupštine društva FDM – saopćeno je iz Vlade.

Treći stečaj odnosi se na firmu Energoinvest-Comet Sarajevo, koja je bila privatizorana, ali je ugovor raskinut zbog neizvršenja obaveza.

– Federalna vlada danas je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da pokrene aktivnosti potrebne za održavanje Skupštine firme Energoinvest-Comet Sarajevo, te sačini prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje Nadzornog odbora i v. d. direktora ove firme, a s ciljem stvaranja pretpostavki za pokretanje stečajnog postupka – navedeno je u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79