Vlada FBiH pola miliona maraka daje gradonačelniku Mostara za još više netransparentnog trošenja

Vlada FBiH je jučer odobrila finansijsku podršku od skoro pola miliona KM ovogodišnjem Proračunu Grada Mostara.

S tim u vezi, oglasili su se iz Naše stranke Mostar:

“Nedopustivo je da Vlada FBiH na ovakav način raspolaže novcem svih građana i građanki Federacije i bez ikakvog javnog obrazloženja dodjeljuje skoro pola miliona bilo kojem gradonačelniku. U konkretnom slučaju to je još i gore jer se radi o gradonačelniku Mostara. Podsjećamo javnost da su na inicijativu Naše stranke federalni inspektori pregledali način na koji pomenuti gradonačelnik troši novac iz gradskog budžeta i još 2016. godine načinili negativan Revizorski izvještaj. Umjesto da Vlada FBiH nakon toga uvede specijalne mjere nadzora nad izvršenjem budžeta u Mostaru, oni su dali gradonačelniku još više novca! Kakva je to poruka svima onima u ovoj državi koji poštuju zakone i rade transparentno?” – izjavila je Boška Ćavar, članica GO Mostar.

Tim povodom iz mostarskog odbora Naše stranke zahtijevaju hitno obrazloženje premijera FBiH o cilju i namjeri novca koji je jučer dat gradonačelniku Mostara, kao i mjera koje će poduzeti da bi kontrolisali trošenje pomenutog iznosa, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79