Vlada FBiH za izgradnju aerodroma u Bihaću u budžetu planirala 25 miliona KM

Adnan Bajrić, vršilac dužnosti direktora Aerodroma Bihać, smatra da je transfer od 25 miliona KM koji će se naći u Budžetu FBiH za 2021. za JP Aerodrom Bihać simbol volje za promjenom odnosa države prema Krajini.

Nakon što je Predstavnički dom usvojio budžet za 2021. godinu u sklopu kojeg je 25 miliona KM namijenjeno za JP Aerodrom Bihać na ime kapitalnih transfera javnim preduzećima po osnovu unapređenja avioprometa, Bajrić je izjavio da je Aerodrom Bihać simbol nade za Krajinu i Krajišnike u domovini i dijaspori.

“Zastupnici su na 17. redovnoj sjednici izglasali spomenuti transfer koji će se naći u Budžetu FBiH za 2021. godinu. Hvala gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću i ministru Šemsudinu Dediću te premijeru Fadilu Novaliću koji su shvatili i prihvatili naše inicijative i angažiranost”, rekao je Bajrić.

Bajrić je istakao da su zastupnici prvi put, bez obzira na to da li su vlast ili opozicija, bili jedinstveni i saglasni da Aerodrom Bihać treba biti strateški projekt Vlade FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79