Vlada KS će podijeliti 4.500 prehrambenih paketa građanima u stanju potrebe

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku da se izvrši distribucija paketa sa prehrambenim i artiklima za ličnu higijenu osobama u stanju socijalne potrebe iz zaliha Direkcije za robne rezvere KS.

Na današnjoj sjednici Vlada KS usvojila je zaključak kojim je predviđeno da se iz robnih rezervi KS izvrši podjela 4.500 paketa prehrambenih proizvoda i proizvoda za higijenu najugroženijim kategorijama stanovništva na području Kantona.

Zaključkom je zadužena Direkcija za robne rezerve KS da u okviru svojih nadležnosti u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica, Ministarstvom za boračka pitanja i Kantonalnim centrom za socijalni rad realizira ovu donaciju.

Prema planu distribucije, 2.709 paketa namijenjeno je za korisnike prava na topli obrok u javnim kuhinjama, prava na stalnu novčanu pomoć, te korisnicima prava na novčanu naknadu za pomoć i njegu od strane druge osobe licima starijim od 65 godina , dok je za pripadnike boračke populacije planirana podjela 1.500 paketa.

Paketi će sadržavati osnovne životne namirnice i higijenske proizvode, poput brašna, ulja, tjestenine, riže, mesnih narezaka, pašteta i deterdženata.

“Realizacijom ovog programa kroz mehanizam robnih rezervi želimo doći do ljudi kojima je pomoć najpotrebnija i koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Rast cijena je značajno povećao troškove života, što je dodatno pogodilo najranjivije grupe našeg društva”, izjavila je direktorica robnih rezervi KS Jelena Pekić.

Vrijednost programa iznosi više od pola miliona KM za količinu od 4.500 paketa i ovo je druga takva intervencija Direkcije za robne rezerve.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79