Vlada KS izdvojila 120.000 KM pomoći kladionicama

Vlada Kantona Sarajevo izdvojit će preko 120 hiljada maraka za pomoć kladionicama čiji je rad bio obustavljen u martu i aprilu ove godine zbog pandemije koronavirusa, objavljeno je na službenoj stranici Vlade.

U pitanju su sredstva za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu plaću u Federaciji BiH za mjesece u kojima je trajala zabrana obavljanja njihove djelatnosti.

Kladionici Premier Word Sport d.o.o. Čitluk, uplatno mjesto Sarajevo, iz Budžeta Kantona Sarajevo bit će uplaćeno 53.700 KM za mjesece mart i april 2021. godine.

Privrednom subjektu Premijer Sport d.o.o. Čitluk bit će uplaćeno 40.834 KM za isti period.

Kladionica Formula d.o.o. iz Posušja bit će potpomognuta sa 26.865 maraka.

Odluke Vlade KS od 11. juna ove godine kojom se pomažu kladonice potpisao kantonalni premijer Edin Forto, a sve je realizirano preko Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Ukupan broj prijava po ovim javnim pozivima koje su pristigle na adresu Ministarstva privrede je 6.120, od čega je 480 neblagovremenih i neurednih, te shodno tome nisu uzete u razmatranje“, kazao je ministar privrede Adnan Delić te dodao da je “od ukupnog broja pristiglih prijava, po Javnom pozivu za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa obrađeno 1.090 prijava poslovnih subjekata, od kojih 794 ispunjavaju uslove.

Među tim poslovnim subjektima su kladionice koje če ukupno dobiti 121 hiljadu maraka pomoći, piše portal Istraga.ba.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79