Vlada KS izlazi u susret građanima: Subvencionirat će povećanu cijenu plina sa 50 posto

Kako je najavio premijer KS Edin Forto, Vlada Kantona Sarajevo danas je i zvanično donijela odluku da će subvencionirati povećanu cijenu plina sa 50 posto.

“Ono što smo obećali, to ispunjavamo”, rekao je ministar Enver Hadžiahmetović.

Podsjetimo, Forto je rekao je kako su od Vlade FBiH na proljeće dobili uvjeravanja da će umanjiti cijene za 25 posto, što se nije desilo. Naprotiv, cijena je povećana za 37 posto za KS koji, kako je rekao, troši 80 posto svih količina plina u BiH.

“Nama ovo nije samo ekonomsko pitanje, nego i pitanje zaštite okoliša. Dat ćemo sve od sebe da bar pola ovog povećanja bude subvencija, a jedan dio ćemo morati proslijediti kao povećanje cijene i Toplanama, jer Sarajevogas je distributer u KS, koje će morati raditi korekciju cijena grijanje za Toplane, a građani koji se griju direktno na plin također mogu očekivat određeno povećanje”, naglasio je premijer KS.

  Ismet Ibričić predat Tužilaštvu KS: Iz lovačke puške usmrtio Mithata Veju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79