Vlada KS milionskim kreditom proširuje groblje Vlakovo

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Odluku o usvajanju projekata KJKP Pokop za proširenje i uređenje Gradskog groblja Vlakovo vrijednih 1,6 miliona KM. Sredstva će biti osigurana iz budžeta za 2021. godinu.

Za proširenje groblja planirano je 1.000.000 KM. Sredstva namijenjena za otkup zemljišta su iz kreditnog zaduženja, na poziciji Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, a na ime a izgradnje, rekonstrukcije i sanacije komunalnih objekata.

Ostatak u iznosu od 600.000 KM planiran je za projekat uređenja, također iz kreditnog zaduženja, na poziciji istog Ministarstva.

Odlukom koju je poptisao premijer Edin Forto, za implementaciju projekata zaduženi su se Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Pokop piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79