Vlada KS naložila Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ da angažira dodatne resurse

Vlada Kantona Sarajevo je na svom današnjem vanrednom zasjedanju jednoglasno je donijela zaključak kojim je naložila Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ da izvrši procjenu i angažira dodatne laboratorijske resurse sa svim potrebnim materijalnim, tehničkim i ljudskim kapacitetima.

Usluge odabranih laboratorija bit će korištene u svrhu provedbe trijažnog procesa nad pacijentima u situaciji izazvanoj novim koronavirusom.

Ovakav prijedlog zaključka Vladi Kantona Sarajevo je preporučio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS koji je također danas održao svoj sastanak.

Na osnovu ovog Vladinog zaključka danas će i Štab civilne zaštite KS na svojoj sjednici izdati naredbu.

Vlada KS na istom zasjedanju je donijela i zaključak kojim se sva okupljanja, i javna i privatna, s više od 20 osoba zabranjuju.

Dodala je da će ova organizirana okupljanja sa 20 i manje osoba morati poštovati propisanu socijalnu distanca te sve aktere adekvatno opremiti zaštitnom opremom – maskama i rukavicama.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79