Vlada KS: Nema zaraženih, u izolaciji 887 osoba

Vlada KS: Nema zaraženih, u izolaciji 887 osoba


Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom (COVID-19) kontinuirano radi s Kantonalnom upravom civilne zaštite u skladu s naredbama Federalnog štaba civilne zaštite, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

– Epidemiološka situacija kontinuirano se mijenja, a trenutni broj potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u Federaciji Bosne i Hercegovine je 22, dok ih u Kantonu Sarajevo još nema – navedeno je u saopćenju.

Iz Vlade KS pozivaju građane da strogo prate, ispunjavaju i poštuju naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, što prvenstveno podrazumijeva zabranu okupljanja, poštivanje pravila kućne samoizolacije te poštivanje zdravstvenih preporuka nadležnih zdravstvenih vlasti, odnosno neodlaženje samoinicijativno u zdravstvene ustanove, posebno ne u bolničke kapacitete.

Posebno se ističe poštivanje socijalne distance, izbjegavanje rukovanja, pojačan režim lične i higijene prostora u kojima se boravi.

Posebno se, također, skreće pažnja da se svi poslovni sastanci reduciraju i organiziraju sa minimalnim brojem ljudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija